Despre evoluția businessului Lagardére Travel Retail România în 2017 și planurile pentru 2018 – interviu exclusiv Marius Văcălău, COO

Data: 20.12.2017

În ediția de decembrie a Revistei Progresiv, la secțiunea Strategii de piață, a fost publicat un interviu exclusiv cu Marius Văcălău – COO Lagardére Travel Retail România care a vorbit cu această ocazie despre evoluția afacerii noastre în acest an, despre conceptele 1 Minute și Hub Convenience, despre profilul consumatorilor din România și cum ne adaptăm noi la cerințelor acestora cât și despre planurile de investiții și expansiune pentru 2018.

Marius Văcălău – COO Lagardére Travel Retail România despre evoluția afacerilor în 2017 și planurile pentru 2018

“… pentru anul acesta estimăm un ritm de creștere de circa 16%, susținut de expansiunea rețelei, cât și din majorarea vânzărilor în locațiile existente. Vom încheia 2017 cu 33 de magazine noi la nivelul întregului business, atingând astfel un total de 250 de locații.

Cred că România este o piață foarte dinamică care permite jucătorilor de retail să se extindă și să crească. Dacă ne comparăm cu țările vestice, care sunt piețe mature deja, în România dinamica este mai mare și predictibilitatea businessului este mai mică.

Continuăm să investim și pe final de an. Estimez că vom ajunge la un total de 14 milioane de lei, două treimi din sumă fiind repartizate către extinderea rețelei, remodelarea magazinelor și echipamente, iar undeva 4 – 5 milioane de lei merg spre automatizare. Estimăm pentru anul viitor un nivel asemănător al investițiilor, direcțiile fiind atât expansiunea, cât și eficientizarea businessului.

Ne propunem o creștere de circa 50% a vânzărilor pentru 1 Minute și Hub.”

Marius Văcălău - COO | Lagardére Travel Retail România

Pentru interviul integral, clic aici.


Articole recente